Danske Juletræer | Case

Effektiv kampagne om danske juletræer i Tyskland

Brancheorganisationen Danske Juletræer havde brug for en kampagne, der kunne dæmme op for salget af kunstige juletræer i Tyskland. Vi skabte en succes med begrænset budget.

SITUATION

Brancheorganisationen Danske Juletræer - christmastree.dk - kontaktede 727, fordi man var bekymret over et øget salg af kunstige juletræer i Tyskland – et marked som udgør 43% af den danske juletræseksport. Mange tyskere antager fejlagtigt, at CO2 aftrykket for et kunstigt juletræ er lavere end for et naturligt, fordi det kunstige træ kan genbruges. Men fakta er, at man skal genanvende et kunstigt juletræ i 17 år for at opnå øko-balance, så myten skulle aflives. Den store udfordring var, at foreningen ikke havde budget til en kampagne der kunne råbe alle 83 mio. indbyggere i Tyskland op. Vi var derfor nødt til at tænke ud af boksen og finde en billig, men samtidig effektiv distribution af budskabet.

Løsning

727 anbefalede foreningen Danske Juletræer en humoristisk vinkel på budskabet fremfor en ”løftet pegefinger”. Vi screenede Tyskland for topkomikere og indgik samarbejde med den populære komiker Maxi Gstettenbauer, der har et stort publikum på sociale medier. Budskabet omkring naturlige juletræer vs. kunstige juletræer blev indarbejdet i Maxis nye show, som havde premiere i starten af oktober. Desuden blev der udarbejdet presseinformation, der blev distribueret på tyske presseportaler.

RESULTAT

727 optog premiereshowet i Tyskland, klippede forskellige udgaver af filmen til sociale medier, hvorefter Maxi Gstettenbauer og 727 publicerede materialet. Desuden aktiverede foreningen egne kanaler og platforme. Siden oktober har mere end 300.000 tyskere set, kommenteret og delt filmen på Facebook og YouTube. 1.841 tyske journalister og redaktioner har hentet presseinformationen fra presseportaler som fx newsdesk.

Foreningen Danske Juletræer og 727 er tilfredse med de foreløbige resultater. Med et meget begrænset budget er det lykkedes at ramme ganske mange i målgruppen ved at tænke kreativt og alternativt, hvad angår distribution.

Ydelser

  • Strategi
  • Film

 

Tom Elert Strategic Director
christmastree 727 case

1.841

tyske journalister og redaktioner har hentet presseinformationen fra presseportaler som fx newsdesk.

Andre cases